skogstur

ska dra mig ut till roddis för en lite mysig skogstur innan veterinären kommer ut.

Ledsen Ida

Jobbigaste dagen i mitt liv har nu kommit, va två tjejer som provred roddan idag. Båda red super snyggt och ett bra hjärta!
Som det ser ut nu ska han besiktas redan denna vecka. Jätte tråkigt men han kommer få det super bra!
Orkar inte skriva mer..
Bästa hästen! <3


Joggning

Åkte direkt till stallet och tog hand om roddis, red han lite lätt dressyr pass i paddoken. Han va lite konstig i början lyssnade inte alls på mig, red ett tag och då vart han fin, ville ju inte ta ut på han sådär jätte mycket utan att han ska vara fräsch till i morgon. Fixade och styrde även i skåpet lite, smörjde även av tränset lite fort, han måste ju se snygg ut i morgon!


Vilken dag!

Dagen började som sagt väldigt tidigt, Hanna va helt grym i 110 och i 120 hade hon en grym häst, red som ett proffs tills 6:de hindret tror jag då dök både Hanna och alkis rakt in i hindret! Mitt hjärta slog dubbla slag, visste inte vad jag skulle göra så jag tog med mig kameran och sprang ut till Hanna som kom gående på gången gråtande, inte vanligt att se Hanna så. Vart jätte rädd när jag såg alkis ta av jätte stort och dom bara flög in i hindret, du skrämde verkligen mig Hanna! Vill se min glada Hanna!
Om ni vill läsa mer kan ni gå in på hennes blogg, www.hannamgustafsson.blogg.se


Tidigt uppe

Gick upp vid 5 i morse för att följa med bästa Hanna på tävling, sitter just nu i lastbilen. Hon ska tävla 110cm och 120cm, ska bli kul att följa med eftersom det va ett tag sen sist. Åker nog på att vara fotograf skulle jag tro, gör inget utan det är lite kul. Roddan ska få gå ett pass i skogen eller ett lugnt dressyr pass, har inte riktigt bestämt mig än för att det kommer en och provrider imorgon så får helt enkelt se vad jag gör med han.
Hanna&alkis står för bilden!


Myyyys!

Idag får roddis vila, blir att åka ut för att mysa och pussa på han massa. Kan försöka att få lite nya bilder kanske om jag hinner ikväll annars har jag och Moa pratat om att ta höst bilder på sönda eller någon gång i veckan eftersom det är lov för mig i skolan, skönt!


Lite hoppning

Sorry att jag inte bloggade igår men kom hem sent och det i från stallet så hade inte ork till att blogga, men som ni kanske förstår på rubriken hoppade jag lite igår med gulliga Jessica. Sätte upp en liten bana på tre hinder typ, en 5,5 och två sockerbits hinder typ. Gick jätte bra så jag slutade nog på 115 eller något sånt! Film kommer när jag har fått sen av Jessica.


Dressyr

Roddan fick sig ett rejält dressyr pass i ridhuset idag, red mycket volter för att få han mjuk och avslappnad. Tyckte jag lyckades bra. Jobbade även en del serpentinbågar, mycket lös/mjukgörande övning. På serpentinerna körde jag mest galoppjobb och på volterna mycket trav och skrittjobb. Roddan va jätte fin idag, stadig i formen även att jag red på snodd för att jag skulle fokusera på min sits. Är mycket nöjd med både mig och hästen!


Ridhus mys

Just sitter jag i ridhuset och väntar på att hoppföreläsningen ska börja, Linn och Moa satt nyss vid mig men dom fick röra på dig och hjälpa till och bära lite bommar. Myst ner sig under täcket och bosattas mig med täcken, så fick man vet att man inte får sitta på läktaren utan stå nere i ridhuset och frysa .. Kul!


Stallmys

Kom nyss hem från stallet, är jätte stolt över mig själv idag! Alla ni som känner rodrigo vet att han är lite skygg och har sadeltvång, alltså svårt att hoppa upp på typ men jag har alltid velat rida barbacka på han. Så mamma och jag åkte ut till stallet och prövade oss fram, han va lite dum i början, kastade och lite sånt men sen gick det jätte bra. Kunde trava och rida helt själv, är stolt över både mig och roddis. Film kommer när jag sitter vid datorn och har lite tid med det!
Min baby är så söt när han sticker ut huvudet från krubbhålet eller vad man ska säga.


Stallet

Tänkte lägga ut lite bilder från dagen med underbara brudarna i stallet och även runt bersbo, kan ju bara säga att det alltid händer något när jag rider med Moa och Linn, Jessica fick även vara med på lite äventyr!
Galen dag, tack brudar.


Iloveyou


Bersbo nästa!

Vid halv 3 ska jag och ett gäng från årk rida runt bersbo, ska bli kul! Jag har aldrig ridit runt hela utan bara en bit på den och då tog det över två timmar så det blir en långtur i höstens fina väder!


Igår

Roddan fick sig en vilo dag igår, för att han va så duktig i freds på hoppningen. Åkte ut sent och pysslade om han, mockade och borstade såklart pussade på han!
Ska även avslöja något för er ikväll, jag vet inte än om det är positivt eller negativt förens pappa kommer hem.


fredas mys

har nyss kommit hem från hoppträningen från mikael carlstedt, är nöjd med träningen. kunde ha ridit lite bättre men ibland kan man ju inte vara bäst, tränade olika linjer men med fart i svängrana. roddan va pigg och glad. känns skönt att avsluta med en fin/bra linje på banan.

Mikael Carlstedt

Här är ett schema på träningen ikväll, är super laddat!


Gårdagens dressyrpass

Igår gick det super på dressyren, han gick som en klocka allt flöt på. Vi tränade på galoppfattningar och enkla byten på serpentiner. Red han med snodd för att jag skulle träna på min sits och inverkan, jag inverkade bra och min sits vart mycket bättre. Riddarn slappnade av och gick super fint! Nöjd med min insatts och roddans presentation.


hoppträning

hoppträningen gick super idag! vet inte vad jag ska säga, tom på ord. längtar till micke träningen på fredag.
image description

mysdag

igår fick roddan sig en mysdag med mig i stallet, alltså vilade han. kollade även på hoppgruppen i går kväll, ska även meddela att vi inte har hört något från dom som va och provred i helgen!

Rid tur med Moa

Igår red jag ut en timme med gulliga Moa, mycket prat som det ofta blir när vi rider ut. Tog även lite galopp jobb på örsätter. Det behövdes på roddan, han tyckte det va kul att få springa av sig lite. Han va fin igår, jobbade en hel del skritt jobb på små vägarna.


Shopping

I söndags åkte mamma, pappa och jag till sharpman för att kolla på vinter jacka till mig men hittade ingen utan såklart kom jag hem med massa annat. Kommer att visa sen när jag har bilder på allt. Sen i går åkte mamma in till hööks för att köpa ett reflextäcke till roddan, om några helger tar mamma och jag en helgs utflykt. Blir en sväng till a6, charlies och fortsätter till Ullared! Mamma är helt underbar, hon!


Provridningen

I lördags så hade jag provridning på roddan, några i från Stockholm. Måste säga att min presentation va jätte bra, nöjd med mig själv. Såklart är blev jag ledsen att se någon annan på roddan, dom red honom bra.
Har ju inte bloggat så mycket, jag har tänkt en hel del hela helgen.


rodrigo

i torsdag hade jag inte att göra så, jag tog fram alla roddan papper och tittade lite. blev lite nyfiken på vad hans mamma och pappa var för hästar och vad dom hade gjort så koll upp lite på nätet, svin kul att få veta lite om just roddan släkt! på hans mammas släkt fanns det inte så mycket men lite stod det allt, hans mammas är mer åt hoppningen och på pappas sida fanns det galet snygga dressyr hästar. roddan riktiga bror ska vara med och tävla i globen i år i dressyr, kul. rodrigos pappas mammas bror har vunnit flera gånger i scandinavium. vilket är jätte kul att veta. ni ska få se hans "träd" och självklart han närmsta, typ som mamma och pappa.
här är roddans mamma och pappa.


Skogen

Idag red jag ut i skogen med Moa och Linn, skulle ha ridit vanliga rundan men det va jakt så vi fick bara ta en lång skritt runda runt partnertech. Mysigt ändå!


Gårdagens pass

Igår red jag ett dressyr pass för Mikaela. Kan inte säga annat än att det gick svin bra, han va som en klocka. Tog galoppfattingarna direkt och på serpentin bågarna fick jag till innersidan, han trampade och böjde jätte fint på naken!
Super nöjd med passet igår, synd att det kommer en och provrider imorgon..


finns kvar!

dålig bloggningen men har verkligen inte haft tid med bloggen något denna veckan. har bestämt med en del köpare som är intresserad av roddan när dom ska komma och rida, pluggat och såklart ridit min polle.
i tisdas fick han gå en sväng i skogen med jessica och anna, kan ju säga att vi fick oss goda skratt och även blev vi dyng sura för det började hagla och spöregna när vi va mitt i skogen ..
igår fick han gå ett hoppass för mikaela, han va lite konstig i går när vi började med första övningen och jag låg i massa i handen vilket inte va jätte bra. andra rundan gick det svin bra, han lyssnade bra på mig och jag va jätte lugn, vilket blev ett bra resultat!

mysdag

idag har roddan fått vila, myste och pysslade om han massa. mamma och jag gick en sväng med han i 45 min.
älskling polle!

gårdagens ridpass

igår red jag ut med linnea,jessica och jennifer. gick väl bra, hästarna va ovanligt lugna. påvägem hem när vi skrittade av ringde roddans ägare och sa att på lörda kommer det en tjej och provrider, vilket kändes tungt för mig.
min babies !

stalljour

idag har jag stalljouren i stallet, vilket innebär att man ska vara i stallet vid 7. trött ida knallade upp och tog lite fil åkte till stallet och har nu mockat till massa hästar, fixade mat och allt. ska tacka lilla gulliga linnea för hjälpen, guld! kom hem vid halv 12 och snart ska jag tillbaka till stallet och släppa in hästarna även rida ut en sväng med linnea.

dressyr

snart ska jag ut till stallet för att "tävla" dressyr. det är nämligen klubbtävling så då är det ju inte så farligt om man göra bort sig. ska försöka få mamma att filma och om det går bra så kan jag nog lägga ut den på bloggen. ska även säga att det är många som har ringt på annonsen på roddan, vilket jag tycker är jätte kul men ändå tråkigt.. men nu måste jag skynda mig så jag hinner få i mig lite mat innan jag ska åka.

dressyr pass

idag stod det dressyr på schemat. måste säga att jag är sjukt taggad till tävlingen i morgon! han va super fin i traven och speciellt skritten, i galoppen vart han lite väl pigg och brydde sig inte om mig alls.
min dressyr polle!♥

hoppträningen igår

han va helt grym igår!

Stallet

Just nu sitter jag i stallet med några brudar, blir dressyr lektion på roddan. Jag ska vara snäll och lägga upp bilder/filmer från hoppträningen igår.


hoppträning

nu ska jag åka till stallet för hoppräning för mikaela.

hemligheten

hemligheten är ju redan ute som ni kanske förstår, det när nämligen så att linda och jag tillsammans har bestämt oss för att sälja roddan. vilket är jätte tråkigt men jag måste lägga ner mer tid på mina studier och sånt. jag ska nog eventuellt sluta helt med ridningen och bara rida lite ibland på några hästar som jag lovat men vi får med den saken om jag verkligen kan lägga allt på hyllan. det finns bara en annons och den är på hästnet.
här för er som vill läsa.
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=538330

makes me not alone


IT'S YOU THAT MAKES ME WHOLE!


dagens ridpass

idag fick han skritt tur ut i skogen tillsammans med mamma och mig, blev nog 30 min. vill inte skriva mer, har ingen ork och lust just nu.

ledsen ida!

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/allt.php

Hemlighet

Just nu går jag och bär på en hemlighet, det är inget rolig alls.. Ni kommer att märka det i helgen, det kommer kännas konstigt men så är livet!


Gårdagens pass

Igår blev det bara ett lugnt pass, skrittade ut i 40 min med underbara Cajsa! Började skritta iväg vid 18.40 och det blev ganska mörkt fort kan jag säga, ingen av oss hade lampa men reflexer hade vi massa, det va lite mysigt att rida när det va så mörkt bland ängar och skogar. Han va mycket snällare igår, nu börjar vi om igen!


helt rätt enligt mig

Detta är något som jag har tänkt på att oftast på lokalt, om någon kommer med Animo kavaj och GPA hjälm så får man så många blickar som säger något i stil med "hon har märkes grejer, hon är bra" eller "vafan gör hon här?? Hon har märkes grejer så hon borde va på högre nivå!". Jo visst, klart att man kollar på alla andra när man rider och jag säger INTE att jag inte tänker så, för det gör jag! Det gör nog nästan alla!

 

 

Ridningen har blivit så himlans märkesfixerat! Det är verkligen så att man nästan måste ha märkes grejer för att "vara bäst"! Och jag vet, att även jag tänker "okej hon/han har märkes grejer, då är hon/han bra", det vet jag att jag gör, men jag jobbar på det! Jag försöker att inte tänka så!

 

Så tänk på det på nästa tävling, allt handlar inte om märkesgrejer, om utrustning, om att vinna. Det handlar om att ha kul, och vad som menas med kul, ja då är det nog olika för alla!

 

nu ska inte jag komma och säga att jag inte köper märkeskläder, jag tycker att man kan få ha några plagg men inte hela garderoben om man bara tävlar lokal. folk får ju tycka exakt hur dom vill men det här är min åsikt vad jag tycker och tänker.


dagens ridpass

vet inte om man kan kalla det ridpass men gick upp till paddoken för att rida dressyr trodde jag, jag kom upp till paddoken och försökte hoppa upp men kan ju säga att det tog väl 5 min för han inte kunde stå still. mitt tålamod va inte så kul då men kom upp till sist men då skulle han börja hålla på att larva sig, han reste sig och sparkade bakut som en lite åsna. duktig som jag är satt jag kvar men orkade inte när han höll på som han gjorde så försökte ta ett varv i galopp och det gick bra efter det skit jag i det och gick ner till stallet svin sur och ställde in hästen i boxen och där får han stå och skämmas för hur dum han är när jag ställer upp på han och så får man bara skit utav det..


film

lovade ju er filmen från i fredags som jag fick nyss av Moa. kan inte säga att det va min bästa ritt men men man måste ju inte alltid vara bäst!

Stallet nästa!

Nu bär det av till stallet för ett hårt dressyr pass på roddan, tänkte rida utan snodd idag och kolla om det har hjälpt både mig och hästen!
Dagens outfit är mantorps egna ridklubb, kl strumpor, kl kortärmad, kl fleece. Skönt nu i höst vädret.


Pay and jump

Igår red jag 80 på pay and jumpen och jag är super nöjd även att jag fick 8 fel. Tog inte lika mycket i honom utan fick en bättre takt och tempo. Ni kanske undrar hut jag fick 8 fel, han stannade på nummer 3, han har aldrig tyckt om plank så. Sen fick jag ett ner på 4 men kom väldigt nära på den. Är ändå super nöjd med mig och hästen. Film kommer när jag har fått den från Moa!
PUSS


RSS 2.0