Dressyrträningen ikväll

Sitter i linneas bil påväg hem från stallet har haft dressyr lektion och det gick super! Vi tränade på bogen in under lektionen i galoppen, han va låg i formen och världens steg, älskar när han går super fint!
Linnea bjuder på bilden medans vi väntade på skjuss.


Gårdagens ridpass

Igår gick det skit på hoppträning, första inomhus träningen på svin länge. Allt gick skit så vill inte skriva mer!


Ridpasset

Idag blev det klättring, klättrade 15 gånger upp och 15 gånger ner. Roddan va riktigt trött efter passet, även en del svettig. Kollade på hoppgruppen men så smart som jag är glömde jag kameran hemma.. Kom på det när jag hämtade roddis i hagen, ska även säga att jag kanske ska vara med på pay and jumpen på fredag. Om jag ska vara med blir det 80 och 90 men vi får se hur jag gör beror på hur han är i veckan på träningen, klart det skulle vara kul! Nu ska jag titta vidare på tv.
PUSS!


Dagens ridning

Snart ska jag och mamma dra oss till stallet och ta in hästarna för ett pass, jag tror att roddan får klättra lite eller så kör jag intervaller med han. Senare när jag har ridit ska jag hjälpa mamma i kiosken uppe i ridhuset, om jag hinner ska jag titta på hoppgruppen. Kan vara så att kameran föröver med så ni får lite kort på dom som hoppar!
Puss


Söta moa

De här bilden är från i helgen efter tävlingarna när vi åkte traktor från tävlingarna hem till stallet. Moa satt längst ut på kanten så Hon blev lite skitig, bajskorven Moa. Haha!


film

här är en film på när jag, moa, linn och matilda skrittade ut i 2 timmar 30 min. super mysigt!

film

här kommer hem film från tävlingen. mamma och cajsas komentarer är så sköna!

tävling!

tävlade ju som sagt idag och det gick svin bra, vilket resulterade till en nolla! fan vad skönt det va, han kändes jätte bra på framridningen och ställde upp på mig när jag han helt fel. kom in på banan va väldigt nervös för hur det skulle gå men satt ju som en klocka allt. han lyssnade svin bra och allt va super!
bilderna är tagna av matilda sundin och kamran är moa jonsson.
http://moajonsson.blogg.se/

dåligt bloggande

han inte blogga i torsdas eller fredas, hade dressyr träning för mikaela på torsdan och det gick jäte bra det med. han har blivit så super fin! i fredas hade jag träning för mikael carlstedt och han va verkligen super duktig även roddan skötte sig exemplariskt. kunde fan inte ha gått bätte, va helt slut sen efteråt men det va det värt kan jag säga.

mikaela träning

träningen i onsdas gick svin bra! vet inte vad jag sak säga mer men han skötte sig super.

träning nästa

ikväll blir det hoppträning, tror vi ska rida bana som den andra gruppen gjorde igår och om det blir så ska vi hoppa vattenmatta, plank och muren. det är ju svin bra till tävlingen så roddan slappnar av! lär inte blogga ikväll eftersom jag inte är hemma vid 22 och så ska jag äta och duscha.

gårdagens ridpass

igår fick han gå 30 min i skogen, blev inte så mycket ridning för pratade med hanna samtidigt. blev mest skritt och trav även lite galopp men han va ju livrädd för att så han hoppade massa åt sidan och höll på så jag blev trött på han ganska snabbt! 

bilder

lovade ju er massa bilder, vilket ni kommer få nu. idag fick rodan vila för han kommer gå jätte hårt i veckan!

taggar

lite senare idag ska jag och några till från min klubb ta fram massa hinder och hoppa i paddoken, vi skulle ju ha hoppat på stora örsättersplan men tysligen fick vi inte det för att dom inte har tid att harva det igen innan tävlingen om en vecka.. men kamran förljer med så hoppas det blir några bra bilder. ska även tänka ut en bra outfit till tävlingen nästa helg men blir väl som jag brukar ha men sånt som märks.

klippning

klippte även roddan igår, han va livrädd i början när jag startade klippmaskinen. han skulle hålla på hela tiden, han kastade sig bakåt och åt sidorna mot klippmaskinen. det gick jätte bra att klippa halva halsen och resten av hästen men när jag kom vid öronen och huvudet reste han rakt upp och ville inte vara med alls, ringde lilla mamma och ville ha hjälp så hon kom direkt till stallet men hon vågade ju inte hålla i han så vi fick be ridläraen om hjälp. hon tog fram en sån där bromsare eller vad det heter, jag tyckte inte om det men han vart ju klippt vid öronen och vart väl något fin. tur att jag inte ska tävla imorgon utan om en vecka. ska även försöka fixa hovarna och manen någon dag i veckan så han är fin på sönda om en vecka!
bilder får ni i morgon då jag har träffat han för idag har jag inte varit ute något typ utan pussa på han och sen åkte jag hem för att äta lite.
bilden är från google.

dressyrträningen i torsdag.

framridningen va super dålig, jag va inte på humör för att han dampade reda i stallet så va trött på han. han "stälde" sig lite på bakbena men så brukar han ju göra när han inte vill göra något jag vill.. när vi kom in börja han slappna av en del och blev lugnare vilket innebär att jag med slappnar av till en viss del. vi skulle rida bakdelsvändningar vilket jag inte tycker är så kul! jag tyckte det ändå gick väldigt bra, är okej nöjd med han. ridläraren tyckte att jag skulle rida med ett par andra instäningstyglar för att han inte skulle bli den lilla bollen igen som han förut så vi ska nog ta bort gummisnodden ett tag så han får trava på redigt.

gårdagens hoppträning

träningen igår gick väl helt okej, vi tränade på att hoppa lite olika övningar innan vi satt ihop det till en bana på 11 hinder. han va väldigt spänd i början av all blåst och att det va mörkt ute i paddoken, han va jätte rädd för en vattenmatta som låg utan för banan och hinderförådet som det lät i men när vi började hoppa fram slappnade han av och blev svin fin i slutet. banan gick jätte bra kunde kommit lite bättre på två hinder men han löste det jätte bra. är jätte taggad till tävlingen nästa helg, han hoppas så fint jut nu så!
i'm so happy with you!

tagga hoppträning

om någon timme ska jag åka till stallet för att hoppträna roddan, hoppas att det blir banhoppning i blåsten!

snygga hästen

ängla och jag är så snygga på morgonen vid 8, bästa hästskötaren!

dagens ridpass

idag har han fått gått ett dressyrpass i stora ridhuset. min tränare säger att jag sak börja rida på snodd bara för att han ska slappna av och för att jag inte ska bry mig om hästen så mycket utan mig själv och min kråk sits. måste säga att jag är jätte nöjd med dagen pass, körde mycket volter och serpentiner när jag travade av. han sökte sig neråt och fick väldigt fin form i slutet, arbetade med hela kroppen. super nöjd!
bjuder på en bild på moa jonsson från tävlingen.
http://moajonsson.blogg.se/

underbar kväll igår!

vilken dag det va igår asså, bästa på länge helt klart! först åkte vi till tävlingen, jag är jätte nöjd med mitt jobb som hästskötare och är jätte nöjd med ryttarens insatts. hon red super bra synd bara att hon river i klasserna men är verkligen framåt när hon inte stannar längre. när vi kom hem från tävlingen åt vi tacos och somnade som stockar i sängen, senare på kvällen åkte jag, stephanie, mikaela och malin till en resurang inne i stan för att fira stephanie som fyller år idag. vi åt jätte god mat och allt va perfekt! åkte bussen hem med mikaela igår kväll så kom hem vid halv 1 till åtvid så det har varit en tuff helg för mig.
tänkte lägga ut lite bilder från tävlingen.

Stephanie

Igår kväll åkte jag till stephanie i Finspång, mamma och pappa körde mig till norsholm så vart det bättre än att ta tåget till Norrköping. Åkte direkt till stallet igår och fixade ängla för tävling idag, hon vart super fin verkligen. Jag är nog den bästa hästskötaren! Kom hem vid 22 från stallet käkade och tittade på tv, vid halv 12 la vi oss i sängen för att försöka sova. Vi myste och pratade massa! Blev väckt vid halv 7 imorse för att fixa hästen mer och sätta sig i bilen och åka till tävlingen i Åby. Just nu sitter jag i bilen påväg dit, ska bli jätte kul. Vet att det är många man känner som ska dit och tävla. Har med mig kamran så blir massa bilder sen när jag kommer hem, roddan kommer nog att vila idag för Stephanie fyller år i morgon så ska ut och käka med henne och några andra människor. Nu ät vi snart framme så då blir det att jobba massa och fota! PUSS

hoppträningen

hoppträningen igår gick väl sådär i början men i slutet va han otroligt fin!
hoppade en serie på medellinjen, började med tre stutts bara för att få en bra rytt och känsla till hinder. han va väldigt spänd just då bara för att det började bli mörkt och han ser nog inte sådär jätte bra, sen la vi till 4 galoppsprång till ett räcke och 2 galoppsprång till en oxer. sista gången jag kom på det hoppade han verkligen super bra. älskar när han suger till hindret och hoppas som bara den! ska även säga att jag höll på att åka av 2 gånger på han, ena gången hoppade han svin fint med ryggen och jag hängde inte riktigt med, den andra gången hoppade han bara av stort och trog massa efter hindret som han brukar göra nu. duktig som jag är satt jag kvar.

täcket

här får ni en bild på regntäcket jag köpte.

travshopen i mantorp

har glömt att säga för en vecka sen åkte jag och mamma till travshopen för jag behövde nya skor men så blev det ju en hel den annat med, som vanligt!
jag köpte såklart ett par stallskor/ridskor jag har haft dom förut och trivdes jätte bra i dom så tog ett par till, lika bra om jag ändå trivdes i dom. det åkte även med ett par ridbyxor hem, dom är svin tuffa bara för att det är mantorps egna som dom har skapat så jag tog ett par dom va inte så dyra heller tror dom kostade 560kr, blev även ett nytt regntäckte till roddan för det behöver han nu när hösten är här! har varit super duktig och tagit kort på alla utom täcket men det kan ni får se ikväll för jag har inte hunnit tagit bågot när han fick det direkt på sig.

tagga hoppträning

är sjukt taggad tills i kväll, även om snoret rinner och jag är helt slut i kroppen. jag hoppas att allt sitter tills i kväll och vi levereras super bra. troligen ska även hans ägare komma och titta, så då måste jag ju göra bra i från mig. nu ska jag bara få i mig lite mat sen rulla ut till stallet.

Roddan

Idag vid 7 väckte mamma mig och sa att det regnade och blåste ute riktigt höstdag asså, jag bestämde mig förr att åka med dom ut till stallet och sätta på babis ett regntäcke så han inte fryser och blir kall. Kan även säga att det inte blev någon ridning för mig igår utan mamma släppte bara in roddis och hans hagkompis Östen, fixade mat och mockade. Ikväll blir det hoppträning för mig, vi skulle nog hoppa bana för att träna till tävlingen dom är om 2 veckor. Är sjukt taggad!!

rodrigo

idag kommer han att få vila eftersom jag ligger hemma och är sjuk, han ska bli om pysslad och bara ha det bra! har även en lite sak som jag inte ska berätta riktigt än men kommer säkerligen att säga det i helgen när det är helt hundra, kan säga att det har med min framtid och roddan mer säger jag inte utan ni får hålla utsikt på bloggen om ni vill veta vad jag ska hitta på för bus! :D

helgen

i helgen sa jag ju att jag skulle på tävling som hästskötare och fotograf, det blev en lyckad dag i rappestad kan jag säga. men fan vilken jävla tid det tog på tävlingen, trodde aldrig vi skulle komma hem!
bilden är tagen av mig från helgen.

två dagar

både igår och idag har roddan fått i skogen, mest skritt och trav. har även tränat på lydnad i skogen så han är med mig och inte bara springer i från mig, har gått väldigt bra. igår fick jag även sällskap av anna men vart mest prat då, mysigt det.
nu måste jag springa ner till tåget för jag ska till min kära kompis hanna, stannar där i natt och hon ska även tävla i morgon så kommer hem sent. ni får ett mobilinlägg senare i kväll.
puss

one in a million, the top next!


hoppträning

hoppträningen igår gick super, allt på topp just nu!

RSS 2.0