skapligt dåligt

skapligt dåligt bloggande här!
roddan är igång som vanligt, han går just nu super och blir bara bättre och bättre. önskar just nu att han inte ska säljas utan att han är min för evigt. ska hopptäna i kväll på han, hoppas bara han går lika bra som han gjorde förra veckan då va han som klocka!

Ojjj!!

Ett snabbt inlägg, sorry att jag inte bloggat men har faktiskt inte haft någon dator och tycker inte om att blogga från mobilen. Bara för att jag är så snäll och det är fredag bloggar jag från mobilen. Skriver mer om hur roddan har gått i veckan, tänkte bara skriva så ni vet att jag lever och att jag ska fortsätta blogga! Om ni undrar varför jag inte har haft någon dator eller inte bloggat va det såhär, i onsdas slutade jag 2, väntade på en kompis för att vu skulle gymma sen mötte jag upp mamma för att handla. Åkte direkt till stallet för att hoppträna, gick super! Kom hem vid 10 då jag packade för att alla i klassen skulle ut och tälta, så kl 8 åkte jag till skolan för en lektion och sen åkte vi ut till södra botorp för mys med klassen. När jag kom hem idag så somnade jag som en liten stock i soffan, åkte till stallet och longerade roddan. Så jag har verkligen inte haft tid, skriver i morgon hur passen har gått för nu ska jag kolla på CSI med mamma och pappa. Puss

hinner verkligen inte

jag hinner verkligen inte blogg på vardagar, samma dag som jag har gjort något. kom till stallet vid halv 6 för att rida dressyr pass på lilla pollen, gick bra! jobbade han i låg form så jag satte på en gummisnodd och körde. han lyssnade väldigt bra framåt och han va anmält fin i kroppen efter stallet åkte jag direkt till gymmet och körde någon timme där och sen somnade jag i soffan så ni får ursäkta mig att jag inte hinner blogga längre men ska göra allt för att behålla mina underbara läsare! lovar att jag hinner blogga idag för roddan ska vila. nu måste jag slänga på mig lite smink och åka till skolan.

slapp helg

roddan har inte blivit så hård riden under helgen, i går fick han med vila pågrund av att jag va svin trött. hade stalljour hela dagen och mådde inte alls bra, kände mig hänig och trött. då kanske ni förstår att jag inte har kunnat bloggat heller för som sagt hade jag stalljour hela dagen igår.
just nu sitter jag och tittar på utomhus sm från grevagården, tycker ni att det är bra att dom visar lite från stora tävlingar när man inte kan åka dit och titta? jag tycker det är jätte bra och roligt men ska åka till stallet och rida ut en sväng på han i skogen, blir nog vanliga rundan som vi säger blir även avsluta med klättring. skriver lite senare exakt vad jag gjorde med han idag.
http://online.equipe.com/sv/class_sections/31398/starts

stallet

åkte ut till stallet vid 11 idag för att roddan skulle skrittas ut, började med att mocka och fixa. gick ner i spöregn för att hämta han, ropade på han men ingen kom springades idag utan jag har försökt fått tag i han i drygt 2 timmar. jag vet inte varför han håller på såhär, länge sen han höll på att dumma sig nu. jag är ju inte den som har bästa tålamodet heller så ringde till mamma och sa att hon skulle komma ut men hon jobbade och kunde inte hjälpa mig så jag satte mig i gräset och vart helt less. ringde upp till stallet och bad dom sätta för så att jag kunde släppa in dom, dom ville först inte in så det tog väl 5 min innan dom fatta att dom skulle inte. jag som inte har tållamod heller, när jag väl fick in dom så va jag dungsur och arg så jag skit i och rida utan han får stå där och glo natten lång!
knäpphäst!

dressyr pass

igår red jag dressyr lektion för mikaela och bokstavligen gick det skit! 
roddan och jag kom inte överens ett dugg, han hade inte någon bra dag och jag hade inte det heller kan jag säga. jag hade träningsverk från träningspasset i onsdas så. men jag försökte men det gick inte ..

hoppträning

hade hoppträning igår i lektion, jag skulle blogga när jag kom hem men då krånglade internet massa så jag skit i det och gör det nu istället. vi körde markarbete nu efter sommaren så vi börjar lite mjukt. vi red en evighets övning som man kan rida hur länge som helst, vi skulle även rida utan sigbyglar och jag som inte har gjort det på jätte länge då roddan har varit känslig men i går gick det hur bra som helst han vart lite rädd i början men i slutet kunde jag slappna av själv och galoppera utan stigbyglar med! den här övningen är jätte bra för att få hästen lösgjord, det är jätte bra för en sån häst som roddan eftersom han gärna vill bli spänd och trippa på. här är en bild på övningen, jag tänkte berätta lite vad vi gjorde och sånt.
vi började i höger varv och kom på travbommarna uppe i högra hörnet, red två varv på en liten volt. flyttade skänkelvikning direkt efter till kvartslinjen och ut igen så vi kunde komma på galoppbommarna där nere i ett varv, sedan skänelvikning igen till kvartlingen mot 5on halvan. vi låg på ströms i 10 min i vaderna varv. sen la vi även till 5on halvan. men då ändrade vi lite på övningen så vi kom i vänster varv på travbommarna och direkt innan 5on halvan flyttade vi skänkelvikning snett igenom, fattade galopp och kom på galoppbommarna saktade av och gjorde skänkelvikning snett igeom till travbommarna, kom på dom och sen på 5on halvan i trav, sist ett varv nere på galoppbommarna som avslutning. hoppas bara ni förstår hur jag förklarar, är inte så bra på det. 

prinsen

åkte och tog in roddan förut så han står inne natt bara för att dom ska byta hage, han kom springade som ett knallskott mot mig när jag kom och hämtade han. han fick sin mat och allt så han va nog jätte nöjd att stå inne. han har fått vara inne några dag för att hans öga har börjat rinna och är svullet men idag rann det inte lika mycket och inte lika svullet så är på bättrings vägen!
rodrigo och han ägare!

dagens ridpass

idag har jag ridit privat lektion för josefin linder, allt gick super bra!
jossan tyckte att jag har lyckas jätte bra nu på 4 månader, sist hon såg mig stod han bara på två ben och ville inte alls vara med så hon såg verkligen en utveckling. super skönt att höra! man blir så glad av posetiva saker.
när jag red fram själv var han väldigt okonsentrerad och ville inte göra som jag sa. tog bettet och larvade sig för allt i omgivningen men sen när jossan kom så vart dert super. jag fick rida jätte mycket på volter så jag hade koll på min yttersida och innerbogen, tränade även på övergångar och min sits. körde mest i trav och skritt för att få han stadig, konsentrerad på mig och avslappnad. jag vet inte vad jag ska skriva mer, tänker bara på hur fin han va under hela passet. mamma kunde tyvärr inte film för hon jobbade och det fanns ingen i stallet som jag kunde be heller. det va jätte synd, han har inte känns såhär bra på länge!
min dressyrhäst♥

planering

har fått en kommentar att det skulle vara kul om jag skrev om min planering i ridningen en vecka, bara för jag inte har något bättre för mig ska ni få det med!

 

vecka:33

måndag-vila.

tisdag-privat lektion.

onsdag-hopp lektion.

torsdag-dressyr lektion.

fredag-skrittas ut.

lördag-skogen.

söndag-skogen/klättra.



dagens ridpass

idag red jag ett pass i paddoken på gullhästen! jag tränade på galopp ombyten för han kan bara byta med fram och inte med bak.. vet inte vad jag ska göra men det är väl bara att träna. han va mjuk och fin i alla gångarter, skönt! har inte så mycket att säga mer än att han va super fin!
bilden är från i våras

godmorgon

ligger i sängen och tittar på live sändningarna från sm i grevagården, kul att dom visar lite där i från när man vet några som är med och tävlar.
här är länken om det är några som vill titta!
http://online.equipe.com/sv/class_sections/30988/starts

dagens ridpass

idag stod det longering på schemat, måste säga att jag är jätte nöjd med han även om vi missförsod varandra lite ibland.
den fösta filmen är från när jag testade han i våras och filmen nedanför är från idag. är det någon skillnad?!

hjälp!

jag behöver hjälp men vad jag ska skriva på bloggen.. vad vill ni läsa? det är jätte svårt att sitta här och skriva när man inte vet vad ni vill läsa så släng in lite kommentarer så vet jag.
jag tänkte ni har ju inte sätt mig direkt utan bara vid hästen så slänger in några bilder från när underbara hanna och jag fota oss lite!

dagens ridpass

idag fick han det väldigt lugnt! mamma följde med mig till stallet i morse vid 8, tog lite sovmorgon. skrittade bara ut på han en sväng i kanske 30 min, han tyckte det va jätte skönt, bara gå och lufsa lite i lugn och ro. han va inte så jätte spänd i dag heller utan gick super. har bloggat dåligt idag men det är för att jag har varit vid havet och badat med mamma och pappa. snart ska jag åka ut och fodra min lilla polle, han får stå inne för jag ska rida i morgon bitti eller inte rida utan longera han lite. ska även be mamma ta kort och filma så får ni se hur han har blivit nu i longeringen, har en gammal film från första gången jag prövade att longera. ni ska få jämföra lite och så klart vill jag höra era åsikter vad ni tycker om han.
smakprov!

hiss och diss

Jag tänkte pröva på att hissa och dissa om John Withiker Charles Owen hjälmen.

Pris - ca 2500-3000.-

 

HISS

Varm och go på vintern
Bekväm
Snygg
Sitter väldigt bra, glider inte omkring på huvudet

 

DISS

För varm på sommaren
Förstörs ganska mkt av regn och solsken


dagens ridpass

åkte till stallet vid 7 i morse för att ge hästen mat och även då passade jag på att rida. hade tänkt rida dressyr idag men det slutade med intervall träning i ridhuset. när jag tränade nu tänkte jag mest på att han fick gå i det tempot han ville och jag skulle bara stå upp i lätt sits, måste säga att jag är riktigt nöjd med dagen ridpass han va svättig och väldigt trött idag, när jag skrittade av så fick han välja ett tempo bara för att han hade varit så duktig. började skritta fram i ett bra tempo, travade fram och körde lite skänkelvikning sen började jag med att rida 10 varv i galopp. travade lite och skrittade 10 min typ, sen bytte jag varv och körde 10 varv där sen travade jag av och skrittade han i 20 min. ville inte köra så hårt med han i början utan man ska starta lite lugnt sa min tränare lotta. stretchade han och gick med han upp till hagen så får han stå där tills i kväll då vi åker och tar in han så får han stå inne i natt med för såret skull men det har blivit mycket bättre såret nu, skönt så man kan börja rida med min underbara träns igen!
bilden fick jag av ägaren från det senaste ridpasset hon tittade. 

kvällsfodring

åkte ut förut och tog in roddan för han stora köttsår han har så det inte blir uppskaft eller något, det är ju jätte tråkigt nu när jag har fått det fint och rent. som ni kanske ser och förstår kan jag ju inte rida med nosgrimma och vilket blir jätte träligt i ridningen för han bara gapar och tar bettet för mig..
syns inte så bra eftersom jag nyss smörjde på med jodopax under natten men hoppas ni förstår. 

foder till roddan

tänkte skriva lite vad min häst äter för foder och hur mycket han får. han får även lite vitlöks flan för att få bort knotten på sommaren, tycker det hjälper faktiskt speciellt på han. han har ju nämligen kliat av sig en del av manen och en del av svansen med nu under sommaren men nu har han slutat med det, jätte skönt !
han äter tre gånger om dan men nu på sommaren får han bara lite havre. havren jag köper kommer från djur och utleliv från linköping, använder märket orga kvarn och jag tycker det fungerar väldigt bra än så länge och kraften kommer från edel helt vanligt.
morgon-1,5 kg hö och 1/4 kraft blandat med krossad havre.
lunch-2kg hö,
kväll- 1,5kg hö och 1/4 kraft blandat med krossad havre.

svar på kommentarer

jag fick ju en kommentar på vart jag handlade mina saker. dom senaste åren har jag börjat handla på ett ställe utan för mjölby, många känner nog till sharpman. jag tycker om deras kläder och märken, oftast handlar jag kingsland, händer att john withiker också kommer med hem. tycker att hon har bra kläder och dom passar mig! handlar även en del saker på börjes när vi åker till mormor, men skulle inte falla mig in att gå till hööks eller kanske beror på vad jag sak ha ex. om jag ska köpa en grimma som jag ska använda hemma i stallet och i hagen kan jag gå in och köpa en på hööks men inga kläder, jag vet inte varför men tycker inte att dom sitter bra på mig. jag har ju alltid haft svårt att hitta kläder till mig så då är det lika bra att köpa något som sitter direkt och för lite mer pengar, ändå inte jag som betalar utan pappa får ta fram money.

tidig morgon

mamma väckte mig vid 7 så jag kunde komma ut och rida vid halv 8, jag tycker det är mycket skönare att rida på morgonen för då är det både lugnt i stallet och man behöver inte stressa. körde lite dressyr i paddoken, han va reda uppstressad i boxen när jag kom. när jag började skritta fram så lugnade han ner sig och slutade att trippa och ha sig. idag tänkte jag mest på hur jag sitter, i sktitten och galoppen sitter jag bra men sen när jag ska börja sitta ner i traven är jag som en nybörjare, jag har tappat min hålning helt och hållet, vilket är inte bra. jag rider som om jag skulle hoppa, eller lättare sagt en säck potatis.. men hästen är jag nöjd med idag, iallefall i sktitten och galoppen för i traven orkar jag inte hjälpa han, jag har blivit väldigt svag i min mage och rygg över sommaren för dressyren har inte varit den första jag har tänkt på men det sk bli ändring på!
bilden är från vårna första dressyrtävling.


kvällspromenad

mamma och jag åkte ut till roddan för att gå en kvällspromenad förut innan han skulle få mat, tog även lite bilder med mobilen som jag tänkte visa er.

tävlings outfit

här är min tävlings outfit som den ser ut just nu, ska köpa lite nya saker till nästa tävling men vet inte riktigt vad jag ska köpa men något litet.
vita ridbyxor-pikeur
strumpor-kingsland nylon
handskar-john withiker
schabrak-kingsland
hjälm-john withiker owen
t-shirt- mountain horse
tröja-kingsland ull
stövlar-tretorn advance


uteritt

Kom inte in på blogg.se i går eller idag, jag som hade gjort min tävlings outfit men jag får väl lägga ut det ikväll efter det här inlägget.
som ni kanske förstår på rubriken så red jag ut i morse vid 7, det va väldigt lungt och skönt ute då. kom lite regn men det är ju bara skönt när det är lite varmt. jag red vanliga sväng som vi säger här i åtvidaberg, tog väl kanske 30-40 min, red alla gångarter men mest trav och skritt för att få han mer avslappnad och inte trippa ute i skogen längre och måste säga att jag lyckades väldigt bra med det förut när han fick syn på en bil och en sten på 3 meter, dom kunde ju äta upp han. men han kunde sktitta i lugnt tempo när vi skrittade av han. om ni undrade varför jag red så tidigt skulle jag åka till linköping med mamma och pappa en dag!
bilden är från ridpasset idag.

besökarna bara ökar!

blir jätte glad när man går in på statistiken, den bara ökar hela tiden. blir så mycket roligare att blogga när det är fler som läser bloggen. hoppas bara det håller i sig och blir mer besökare. ni får även lägga massa kommentarer och förslag vad ni vill veta om eller rodrigo, vad som helt, min outfit eller något sånt!

kvällsfodring

åkte ut förut och skulle kvällsfodra pollen och en del andra hästar, gick bra men uppträckte att roddan hade fått 3 köttsår av hans neon grimma runt mulen eller vad man ska säga. tvättade det och smörjde med jodopax så det inte kommer in skit, kan ju bli mycket värre så lika bra att ta hand om det från början. är det bara min häst som har fått skavsår av neon grimma?! jag kan nästan förstå han kunde få det eftersom han går med det ute med den, han är svår fångad. brukar hålla på i 1timme om inte längre.. ska bli ändring på det nu så han slipper massa sår min babis!

hästbloggar

tänkte skriva alla häst bloggar jag läser varje dag flera gånger om dagen.
http://jessicaasling.blogg.se/
http://www.kildavinforreal.blogspot.com/
http://amandaanger.blogg.se/?tmp=20230714
http://eelinggustafsson.blogg.se/
http://erikabergqvist.blogg.se/
http://hannamgustafsson.blogg.se/
http://kristinawarg.se/
http://lisashast.blogg.se/?tmp=10071015
http://varendspal.blogg.se/
http://moajonsson.blogg.se/
http://pontuslidsell.blogg.se/
http://rosaponnii.blogg.se/
http://carlssonpataket.blogg.se/
http://tavlingsryttareforever.blogg.se/
http://teamfe.blogg.se/

filmer

dom sista klippen är jätte dålig kvalite men hoppas ni ser något, beror på att jag har fått dom via mms och då försämras det massa..

träningen idag

tränade lite gymnastik hoppning idag för att kolla om jag kom ihåg vad jag skulle tänka på. måste säga att jag är jätte nöjd med passet idag! ibörjan va han väldigt spändig i hoppen men tyckte jag fick till det super bra i slutet, allt satt verkligen då. när jag travade av han så tänkte jag att få ner han i låg form och det gick jätte bra några steg och sen tappade jag yttertygen men när jag har koll på ytter så går det som en klocka även hanna är super nöjd med mig idag, tack för hjälpen!
du har varit till en stor nytta i sommar, utan dig som tränare hade det verkligen inte gått så bra som förut!

träningen igår

träna lite hoppning igår för min kära vän hanna, är inte så jätte nöjd med det träningspasset. han och jag klickade inte direkt. jag ville hjälpa han hoppa lite så jag höjde handen och tog tag i han, började flaxa med överlivet mot hindret och när jag hoppat det lilla röda fattade roddan inte att han skulle gå i vänster galopp med bakbena men vart bättre mot slutet. ska verkligen träna på det. jag litade inte på han i alla lägen igår utan tvekade lite själv, vilken inte ger något bra resultat på det. men i slutet så vart det mycket bättre och jag kunde komma med ett bättre flyt, inte heöt nöjd men..
slänger ut en film så får ni se hur det såg ut men vet att jag inte rider så fint.. utan kolla mer på hästen vad fin han har blivit!

välkommen !

Vem är jag?
Jo, jag är Ida Fagberg och är 17 år.
Ridit sen jag var 6 år och jag trivs jätte bra med hästar!
Jag har en liten storhäst på foder, har haft han sen 25 mars och kan säga att det är det bästa som hänt mig.
Jag har mycket hopp intresse men tävlar en del i dressyr, eftersom hästen är tävlad hoppning och fältävlan så har jag fortsatt på den linjen.
Har tävlat en del med han i början precis men vi hade inte klickat just då. Ju mer jag testar han, testar han mig. Har ju åkt an en hel del på han men nu börjar allt klicka med oss två tillsammans, skönt nu efter några månader tillsammans!
Rodrigo
Svenskt halvblod/engelskt fullblod
*2001
Äg: Linda Danielsson

Rodrigo är en jätte trevlig valack född 2001 som är importerad från Tyskland. Han är tävlad upp till 1m felfritt med hans ägare nu. Han har en enorm hopptalang, jättebra teknik och är väldigt spänstig trots hans mankhöjd som är runt 150cm. Kan även en hel del i dressyr men inte tävlad pågrund av ointresse av ägaren.
Han är en häst med väldigt mycket skalle och temperament -ingen häst man bara kan sätta sig upp på och "åka häst" om ni förstår hur jag menar.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0